Ιστορικά Στοιχεία

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το 5ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Αθήνας – Ν. Φιλαδέλφειας ιδρύθηκε το 1986 με σκοπό την κάλυψη της εργαστηριακής εκπαίδευσης των μαθητών των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολείων της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας. Διαθέτει εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό που καλύπτει ακόμα και τις τελευταίες τεχνολογικές εφαρμογές.

Οι εκπαιδευτικοί του 5ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Αθήνας – Ν. Φιλαδέλφειας (σχεδόν όλων των ειδικοτήτων ) έχουν συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας (π.χ Τεχνομάθεια, Δαίδαλος κ.ά) και έχουν βραβευθεί Πανελλαδικά και Πανευρωπαϊκά. (π.χ Πρόγραμμα 2Ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο 1997 ή στο Πρόγραμμα Δαίδαλος 2004 με το 4ο Πανελλαδικό βραβείο με το Έργο «Έξυπνο Κράνος», καθώς και το έργο «Ενεργειακό Χαλί» του ίδιου Προγράμματος.

Επίσης έχουν βραβευτεί σε καινοτόμες δράσεις του Υπουργείου Παιδείας όπως το 2012 με το έργο «Τηλεκπαίδευση και Τηλεδιαχείριση οχήματος»

Το 5ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Αθήνας – Ν. Φιλαδέλφειας οργανώνει τεχνικά σεμινάρια και εκπαιδευτικές ημερίδες για την εκπαίδευση και τη συνεχή επιμόρφωση εκπαιδευτικών κυρίως Μηχανολογικών ειδικοτήτων και πιο ειδικά πάνω σε νέες τεχνολογίες των Οχημάτων, όπως Πετρελαιοκίνηση, Ηλεκτροκίνηση και σε εκπαιδευτικές πινακίδες με εξομοίωση σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους, γιατί διαθέτει ένα από τους πιο πλήρεις εκπαιδευτικούς εξοπλισμούς.

Λίγα Λόγια

Το 5ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Αθήνας – Ν. Φιλαδέλφειας εκπαιδεύει σε εργαστήρια , σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του ΥΠΠΕΘ, μαθητές που φοιτούν σε ΕΠΑΛ ή ΙΕΚ. Διαθέτει σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό για όλες τις ειδικότητες και καλύπτει το σύνολο των προβλεπόμενων εργαστηριακών ασκήσεων των αναλυτικών προγραμμάτων.

Search